Miten putki uritetaan?

Enexian NordicFlow®-putket toimitetaan tehdasuritettuina, mutta kattavan katkaisu-, hionta- ja uritustyökaluvalikoimamme avulla voidaan putket katkaista ja urittaa työmaalla mihin tahansa pituuteen.

Nopein ja helpoin tapa on käyttää NordicFlow®-sähköurakonetta, jolla voi urittaa kaikkia Enexian myymiä putkikokoja. Putki asetetaan putkituen ja koneen alemman urarullan varaan. Putkea pyöritetään puristaen samalla hydraulisella paineella ylempi urarulla pyörivän putken päälle, mikä luo uran kylmämuovaamalla.

Katso seuraava ohjevideo ja tutustu ohjekirjaan:

Urittaessa putken päätä muokataan, mutta seinämän paksuus pysyy samana ja pinnoite säilyy ehjänä sekä vahingoittumattomana. Tästä on etua verrattuna leikattuihin uriin, jotka voivat aiheuttaa putken heikkenemistä, tai puhtaisiin metallipintoihin, jotka täytyy ruostesuojata. Pyöristetty ulkonema putken sisäpuolella aiheuttaa hyvin pienen paineen pudotuksen, jota voidaan pitää mitättömänä verrattuna esimerkiksi putken seinämissä sisäisen kitkan vaikutuksesta, venttiileissä, kulmissa ja muissa liitoksissa tapahtuviin painehäviöihin.

Valikoimassamme on myös mekaaninen käsiurakone, jolla uran tekeminen on mahdollista suoraan putkistossa kiinni olevaan putkeen tai kun sähköä ei ole saatavilla.

pace_1039


Lue lisää uraliitinten toimintaperiaatteesta >