Historia

 

Tärkeitä vuosilukuja

2003
Enexia Oy perustettiin.

Vuosien 2003-20012 välillä Enexia Oy toimi mekaanisten putkistotuotteiden ja sprinklerijärjestelmien toimittajana merkittävimmissä rakennusprojekteissa. Enexia Oy saavutti aseman Suomen suurimpana kiinteiden sammutusjärjestelmien tukkukauppana.

2007
Reliable sprinklerijärjestelmien edustus.

2012
Enexia Oy liitettiin Doradus Capital AB yritysryhmään yhdessä Sprinkler Nordic AB:n, Doradus Property AB:n ja Enexia AB:n kanssa.

2014
Enexia Oy jatkaa Suomen johtavana kiinteiden sammutusjärjestelmien sekä mekaanisten putkistotuotteiden tukkuliikkeenä ja jatkaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista. Uutena tuoteryhmänä tanskalaisen VID Fire-Killin valmistama ja erityisesti palveluasumisen suojauksiin soveltuva matalapaineinen sumusammutusjärjestelmä.

2017
Marraskuussa 2017 Ahlsell solmi sopimuksen Enexia Oy:n ja sen ruotsalaisten sisaryhtiöiden Nordic Sprinkler AB:n, Enexia AB:n ja PrePipe Construction AB:n hankkimisesta. Ahlsell on Pohjoismaiden johtava teknisen kaupan ammattilainen, jolla on yli 5000 työntekijää, 250 paikallista yksikköä ja 2,6 miljardin euron liikevaihto. Vuoden 2018 aikana Enexia ja sen sisaryhtiöt integroituvat Ahlselliin. Sprinkleri-segmentti tulee toimimaan erillisenä yksikkönä Ahlsellin LVI-toimialalla.