Teolliset sovellukset

Jäähdytys

Uraliittimiä käytetään jäähdytysvesiputkistoissa sekä vedellä että glykoli- ja etanoliseoksilla. Kumitiiviste kestää näitä kemikaaleja ja lämpötiloja testatusti aina -34°C:een. Liittimet ja muut uraosat on saatavissa joko sinkittyinä tai ruostumattomasta teräksestä, mikäli kohteessa on korroosion riski. Meiltä saat myös täydellisen valikoiman venttiilejä ja suodattimia.

Lämmitys

Nopea asennus ja alhaiset kustannukset tekevät urajärjestelmästä erinomaisen valinnan erilaisiin lämmityssovelluksiin mukaan lukien maalämpö ja kaukolämpöjärjestelmien toisiopuoli. Näissä järjestelmissä lämpölaajenemisen vuoksi syntyviä suuria liikkeitä voidaan kompensoida joustavilla uraliittimillä, jotka monissa tapauksissa voivat korvata muut laajenemisentasaimet. Kumitiivisteet kestävät lämpötiloja +110°C:een, ja ne on myös testattu vanhenemiskokeissa tässä lämpötilassa tiiviyden varmistamiseksi pitkällä aikavälillä.

NordicFlow porasatulolla voi edullisesti ja aikaa säästäen asentaa anturit, mittarit, tyhjennys- ja tuuletusventtiilit. Enexian venttiilit, suodattimet ja uraosat tekevät järjestelmästä kestävän, joustavan ja helpon huoltaa.

Paineilma

Koska uraliittimillä saadaan aikaan ilmatiiviit liitokset, niitä voidaan käyttää öljytöntä paineilmaa sisältävissä sovelluksissa esimerkiksi erilaisissa koneissa ja tehdaslaitteissa. Nopea ja helppo asennus on jälleen suuri etu verrattuna perinteisiin liitosmenetelmiin. Tarvittaessa urajärjestelmään on helppo integroida kierreliitoksia porasatuloiden ja reiällisten päätylevyjen avulla.

Ilmanvaihto ja ilmastointi

Uraliittimiä käytetään esimerkiksi lämmönvaihdinten kuumalinjoissa ja lauhdevesiputkistoissa. Liittimet auttavat eristämään putkistossa esiintyvää tärinää ja täten suojaavat siihen liitettyjä herkkiä koneita ja laitteita. Uraliittimet voidaan helposti poistaa ja käyttää uudelleen, minkä vuoksi putkistot on erittäin helppo huoltaa vain momenttiavainta käyttäen. Useimmat lämmönvaihdinten valmistajat tarjoavat tuotteita uralähdöillä, jolloin asennus on helppoa ja nopeaa.

Sade- ja jäteveden pumppausjärjestelmät

Uralliset tuotteemme ovat saatavilla aina DN250 kokoon asti, mikä tarjoaa nopean ja taloudellisen tavan rakentaa suurempiakin pumppujärjestelmiä. Uritus ei aiheuta merkittävää paineenpudotusta liitoksissa. Liittimet ja uraosat on saatavissa sinkittyinä tai ruostumattomasta teräksestä, mikäli asennusympäristö on korrosiivinen. Urajärjestelmä mahdollistaa joustavuuden, jota mikään muu järjestelmä ei voi tarjota. Jos pumppaat putkia kuluttavaa nestettä, voit pidentää putkiston käyttöikää putkia aikataulutetusti kääntämällä, mikä onnistuu uraliitosten vuoksi helposti.

Juomavesijärjestelmät ja jätevedenpuhdistamot

Liittimet asennetaan ilman tulitöitä, vaarallisia kemikaaleja, höyryjä tai pölyä ja soveltuvat siten erittäin hyvin juomavesijärjestelmiin, jotka on pidettävä puhtaina. Kumitiiviste täyttyy vedellä, joka ei ole kosketuksissa liitinrunkoon.

Palontorjunta

Uraliittimillä saadaan aikaan erittäin varma liitos, mikä on kriittistä palontorjuntasovelluksissa. Koska putkistot asennetaan usein ahtaisiin tai suljettuihin paikkoihin, edellytetään liittimeltä myös helppoa asennettavuutta. Kaksiosainen suunnittelu, mahdollisuus kääntää liitintä 360 astetta ennen kiristämistä ja pulttien kiinnitys yhdeltä puolelta tekevätkin uraliittimestä parhaan vaihtoehdon useisiin sovelluksiin. Enexialta saat hälytysventtiilit mukaan lukien kaikki komponentit sekä perinteisiin sprinklerijärjestelmiin että matalapainesumusammutusjärjestelmiin.


Jatka ohjevideoihin >