Putkikitti

Käyttöohjeet
Ohjevideo

Tuoteseloste:

UNIPAK-tiivistemassa on harmaa, suuriviskoosinen tiivistemassa, joka koostuu saippua-aineesta sekoitettuna luonnossa esiintyviin mineraaleihin ja viskositeettiä säätäviin öljyihin ja veteen. Kaikki aineosat ovat sallittuja lisäaineita elintarvikkeissa ja vastaavissa.

Käyttö:

UNIPAK-tiivistemassaa käytetään yhdessä tiivistenuoran kanssa kierreliitosten tiivistykseen putkistoissa kylmälle- ja kuumalle vedelle sekä matalapainehöyrylle.

Tekniset ominaisuudet:

UNIPAK-tiivistemassa antaa yhdessä tiivistenuoran kanssa täydellisen tiiviit kierreliitokset sen lisäksi, että liitoksen voi myöhemmin helposti avata.UNIPAK-tiivistemassan käytöllä saadaan aikaan – toisin kuin esim. kierreteipillä – lisäksi suuri joustavuus putkiliitosten säädön yhteydessä, sillä se pysyy tiiviinä takaisin kierrettäessä.

Käyttöohje:

Tiivistenuora kierretään kierteelle tasaisesti ja tiukasti kiinnikiertosuuntaan kierteen koko pituudelle. Seuraavaksi koko pakattu kierre voidellaan sopivalla määrällä UNIPAK-tiivistemassaa tasaiseksi kerrokseksi, jonka jälkeen liitos kierretään heti kiinni ja järjestelmä otetaan käyttöön. Ylimääräinen tiivistemassa poistetaan esimerkiksi kankaalla. Edellä annetut neuvot perustuvat testeihin ja kokemuksiin. Koska me emme voi valvoa tuotteen käyttöä, suositellaan koeasennuksia sen varmistamiseksi, että tuote sopii haluttuun asennukseen.

Testit:

Tanskan teknologinen instituutti on useissa tilanteissa testannut UNIPAK-tiivistemassaa.Siten on osoittautunut, että liitettäessä kierreputkia/liittimiä UNIPAK-tiivistemassalla ja tiivistenuoralla voidaan saada putkiliitoksia, jotka ovat tiiviitä vielä 140 °C lämpötilassa ja 8 bar paineessa. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että UNIPAK-tiivistemassa ei vaikuta veden laatuun.