Palveluasuminen

Enexia Logotyp

 

Uusinta tekniikkaa palveluasumisen palontorjuntaan

NordicFlow® matalapaineinen sumusammutusjärjestelmä edustaa sammutusjärjestelmien uusinta tekniikkaa ja soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin. Järjestelmän suuttimet ja hälytysventtiilit ovat tanskalaisen VID Firekillin korkealaatuisia tuotteita, jotka on kattavasti testattu ja sertifioitu erilaisiin sovelluksiin.

Automaattisen sammutusjärjestelmän olemassaolo on erityisen kriittistä palvelutaloissa ja hoivakodeissa, sillä ikääntymiseen liittyy monenlaista toimintakyvyn alenemista, mikä on paloturvallisuuden kannalta ongelmallista. Koska suuri osa tulipaloista on hengenvaarallisia alle 5 minuutin päästä palon syttymisestä, eivät asukkaat, joiden havainto-, ymmärrys- tai liikuntakyky on alentunut, pysty palotilanteessa omin avuin poistumaan riittävän nopeasti. Palokuoleman riski kasvaa selvästi ihmisen vanhetessa ja on yli 80-vuotiailla eri tilastojen mukaan jopa 10–20 -kertainen nuoriin ikäluokkiin verrattuna. Automaattinen sammutusjärjestelmä on selvästi tehokkain tapa estää vakavat henkilö- ja aineelliset vahingot jo palon alkuvaiheessa. Se sammuttaa palon tai kontrolloi sitä tehokkaasti antaen arvokasta lisäaikaa pelastautumiselle ja pelastamiselle ennen palokunnan saapumista.

Huomaamaton mutta tehokas

NordicFlow® matalapaineinen sumusammutusjärjestelmä on sekä tehokas sammuttamaan ja kontrolloimaan paloja että erittäin huomaamaton asennettuna. Suuttimet voi tilata samaan väriin kattomateriaalin kanssa ja putkistoasennukset tehdään siisteillä puristusliitososilla. Suuttimet toimivat aina yksitellen nousseen lämpötilan vaikutuksesta ja alkavat levittää vettä pieninä pisaroina tulipaloon. Tavalliseen sprinkleriin verrattuna sumusuutin käyttää selvästi vähemmän vettä antaen silti vastaavan tai paremman sammutustehon. Tämän vuoksi myös kiinteistölle aiheutuu vähemmän vahinkoja sammutusvedestä.

NordicFlow® sammutusjärjestelmä on aidosti kilpailutettavissa

Järjestelmää toimittaa urakoitsijoille Pohjoismaiden johtava palontorjuntatarviketukku Enexia, joten tarjouksen järjestelmän asentamisesta ja huolloista voi pyytää usealta alan yritykseltä. Automaattisen sammutusjärjestelmän asennus yleensä myös alentaa selvästi kiinteistön vakuutusmaksuja.

Järjestelmän edut

NordicFlow® sumusammutusjärjestelmä ei perustoimintaperiaatteeltaan eroa paljoakaan normaaleista sprinklerijärjestelmistä, joita on käytetty menestyksekkäästi palontorjuntaan jo yli sadan vuoden ajan. Yksinkertainen tekniikka takaa luotettavan toiminnan! Sumujärjestelmällä on kuitenkin joitain selviä etuja perinteisiin sprinklerijärjestelmiin verrattuna:

  • Pienempi vedenkulutus (tyypillisesti 60-80%), silti vastaava sammutusteho
  • Pienemmät vesivahingot suutinten aktivoituessa
  • Esteettisesti paremman näköinen, sulautuu ympäristöön
  • Vähemmän alttiimpi ilkivallalle tai vahingossa rikotuille suuttimille
  • Pienemmät putkikoot -> pienempi kokonaispaino
  • Vähemmän korroosio-ongelmia

Lisätietoja varten voit jättää yhteydenottopyynnön. Lupaamme olla yhteydessä yhden arkipäivän sisällä:
[contact-form-7 id=”5517″ title=”Palveluasuminen”]