TUNPROTEC – tunnelisuojaus

Enexia Logotyp
TUNPROTEC tekniset tiedot
TUNPROTEC esite

Kuvaus

TUNPROTEC on aktiivinen palontorjuntajärjestelmä tunneleiden suojaukseen. Järjestelmä sisältää paloilmaiset, putket, suuttimet, venttiilit ja pumput sekä paikallisen ohjausjärjestelmän, joka on helposti integroitavissa mihin tahansa valvomo-ohjelmistoon. TUNPROTEC on suunniteltu erittäin varmatoimiseksi, helppokäyttöiseksi, nopeaksi asentaa ja vähäistä huoltoa vaativaksi. Modulaarisen rakenteensa vuoksi järjestelmä on markkinoiden asiakas- ja asentajaystävällisin tuote.

Hyväksynnät

TUNPROTEC on testattu täysimittaisilla tunnelipalotesteillä osana EU:n UPTUN-projektia, jossa tutkittiin mahdollisuuksia tunneleiden turvallisuuden parantamiseen. Näissä testeissä TUNPROTEC altistettiin kiinteillä polttoaineilla 6 MW-25 MW palotehoille. Lisäksi vuonna 2009 TUNPROTEC testatiin SINTEF NBL:n toimesta täysimittaisilla testeillä 1.6 km pitkässä Runehamarin testitunnelissa Norjassa. Testeissä käytettiin dieselöljyaltaita ja kiinteitä polttoaineita palotehoilla 25 MW-100 MW.

Sovellukset

TUNPROTEC on suunniteltu suojaamaan tie-, rautatie- ja metrotunneleita sekä muita vastaavia infratunneleita. Joustavan modulaarisen suunnittelun vuoksi järjestelmää voidaan helposti soveltaa sekä rakenteilla että olemassa olevien tunneleiden palosuojaukseen. Testit aidoissa olosuhteissa 100MW:n palotehoon asti kertovat TUNPROTECin pystyvän selviytymään esim. raskaan tavarankuljetusajoneuvon palosta tietunneleissa tai usean vaunun palosta metrotunnelissa.

TUNPROTECin edut

  • Helposti asennettavissa sekä uusiin että olemassa oleviin tunneleihin.
  • Yhden putken järjestelmä suojaa jopa 12m leveitä tunneleita mahdollistaen nopean ja edullisen asennuksen.
  • Järjestelmän suutinten suuret aukot pienentävät tukkeutumisen riskiä ja takaavat vakaan toiminnan.
  • Alhaiset vedenpaineet vähentävät virrankulutusta.
  • Pienet vesivirtaamat vähentävät sekä vesisäiliön koon tarvetta että viemäröintijärjestelmän maksimikapasiteettia.
  • Testattu 100MW:n palotehoon asti aidossa 1.6 km pitkässä tunnelissa:
  • Lämpötilan alentaminen alle 50ºC:een palon läheisyydessä.
  • Savun takaisinvirtauksen eliminointi jopa 2 m/s yksisuuntaisella ilmanvaihdolla
  • Palon täydellinen kontrollointi ja tukahduttaminen kaikissa skenaarioissa.